niedziela, 9 lutego 2014

Gazpacho



Gazpacho

100 g - 24 kcal

Składniki
* 500 g pomidorów
* 3 papryki
* ogórek
* cebula
* 1/2 litra soku pomidorowego
* 2 ząbki czosnku
* chili, pieprz, majeranek

Wykonanie :
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Papryki umyj, usuń gniazdka i pokrój w kostkę. Ogórka i cebulę także pokrój w kostkę. Pokrojone warzywa wrzuć do robota kuchennego, miksera czy też blendera. Dolej sok pomidorowy i przypraw. Wszystko zmiksuj i wstaw do lodówki na co najmniej 20 minut.




2 komentarze:

  1. Jadłam w wakacje w Hiszpanii Gazopacho, ale było wyjątkowo ohydne. Kiedyś spróbuję według Twojego przepisu, na pewno będzie lepsze. ;) A mogłabyś opisać jak smakuje? c:

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ma taki trochę mocny aromat ogórka i jest bardzo ostre, więc mocno rozgrzewa ^^ no i w sumaku jest całkiem dobre, przynajmniej mi i mojemu Tacie smakowało :P no a tak dokładniej to trudno mi określić, bo jest takie trochę oryginalne w smaku.

      Usuń